MANOIR GRIGNON CHARDONNAY

kr. 55,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

2012 Pays d’Oc

Manoir Grignon er en delvist fadgæret og fadlagret Chardonnay, hvor fedme og fylde holdes i ave af en god, naturlig syre.

Her får man noget af Bourgogne-vinenes karakter, men til en helt anden og mere spiselig pris. Den førhen meget stillestående Languedoc-region har vinmæsigt gennemgået en opsigtsvækkende transformation, og kan i dag tilbyde sunde, vellavede vine, der pris/kvalitetsmæssigt bryder lydmuren.

I regionens varme, tørre klima stortrives vinstokkene i den fattige jord, og de højtydende druesorter, der gav tunge, ubalancerede alkoholbomber er for manges vedkommende enten blevet revet op eller podet om til mere egnede og velsmagende sorter.

Manoir Grignon er et konglomerat af franske traditioner og moderne vinifikationsmetoder med inspiration fra de nye, fremadstormende oversøiske vinmagere, der har alt andet end en reaktionær angrebsvinkel til vinfremstilling.

En andel af Chardonnay-druerne til denne vin er gæret på nye egefade, mens de resterende druer er gæret på rustfrit stål.

Blandingen af disse to grundvine har givet en frisk og dog fyldig vin med præg af fersken, melon med eksotiske undertoner og en dejlig blomstret finish, hvor fadlagringen træder ind med cremet vaniljepræg.

Nyd vinen i dens ungdom til de mellemkraftige forretter, men den kan ligeledes bruges til stegt fjerkræ med salat-tilbehør og ikke mindst er det en vin, som man sagtens kan nyde uden andet end godt selskab.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på 11-14°.

 

khfabv