MANOIR GRIGNON CABERNET-SYRAH RÉSERVE

kr. 65,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

2012 Pays d’Oc IGP

Denne førhen meget stillestående Languedoc-region har vinmæssigt gennemgået en opsigtsvækkende transformation, og kan i dag tilbyde sunde, vellavede vine, der pris/kvalitetsmæssigt bryder lydmuren.

I regionens varme, tørre klima stortrives vinstokkene i den fattige jord, og de højtydende druesorter, der gav tunge, ubalancerede alkoholbomber er for manges vedkommende enten blevet revet op eller podet om til mere egnede og velsmagende sorter.

Manoir Grignon er sammenstukket af Cabernet Sauvignon- og Syrah-druer fra gamle, lavtydende vinstokke.

Efter gæringen på rustfrit stål lagrer vinen med ny eg, der bidrager med saftige tanniner og lidt sødmefulde nuancer af vanilje, mokka og kakao.

Duften giver et indtryk af en saftig, tæt vin med hovedvægten på intense, mørke bær og ristede nuancer fra fadet i form af mokka og vanilje.

Smagen har lækker, blød fylde med let sødlige nuancer af hyldebær og modne solbær, der afrundes af ristede egetræsnuancer. Eftersmagen har flot længde for prisklassen med modne, polerede tanniner.

Vinens venlige væsen giver mulighed for at nyde vinen uden mad, selv om den er ganske fyldig. Det logiske mad-match er de mellemkraftige stegeretter.

Vinen nydes bedst lidt under stuetemperatur ved ca. 17 grader.

Drik i øvrigt vinen, mens den er ung – den er fuldt ud drikkeklar allerede nu.

 

khfabv