CAVE DU ROI DAGOBERT RIESLING ‘MEDAILLE D’OR’

kr. 60,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

2009 Alsace

En frisk og elegant hvidvin, fremstillet af den klassiske Riesling-drue, dyrket omkring Traenheim i den nordlige del af Alsace-distriktet.

Cave Roi Dagobert er et velfungerende og moderne kooperativ med tætte relationer til kooperativet i Türckheim, som er respekteret for sit højekvalitetsniveau.

De seneste år har man hos Cave du Roi Dagobert gjort store anstrengelser for implementering af bæredygtige dyrkningsmetoder, hvor anvendelsen af pesticider og kunstgødning er afløst af mekanisk bearbejdning og anvendelse af organiske dyrkningsmetoder for at skåne miljøet mest muligt.

Denne holding fortsætter i kvalitetsfremgangen for husets vine, som udover de klassiske Alsace-typer også omfatter Cremant-typer, suppleret med Grand Cru vine fra udvalgte marker i og omkring Traenheim.

Dette er tør og sprød hvidvin, hvor Riesling-druen kvitterer for de særlige klimatiske betingelser med en anelse mere syre og sprødhed, hvilket gør den ideel som ledsager til mad og lettere anretninger.

Udbytterne hører ikke til de højeste og vinen fremviser god koncentration og er med sine rene og slanke karakter en positiv oplevelse.

 

khfabv