DA LUCA PINOT GRIGIO/CHARDONNAY

kr. 60,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

2011 Sicilia IGT

En innovativ drueblanding udgør fundamentet for denne hvidvin, der helt som sit succesrige røde alter ego giver fremragende vin til prisen.

Druematerialet er hentet fra det solrige Sicilien, hvor man på vestkysten nyder godt af tempererende briser fra Middelhavet. Siciliens enorme potentiale som vinland synes nu at bære frugt efter mange års tornerosesøvn. I takt med store investeringer i såvel markpleje som teknisk kunnen, synes Sicilien omsider at have indtaget en velfortjent plads på det store italienske vinkort.

Druerne høstes i de tidligste morgentimer, hvor druernes sukker- og syreindhold er optimalt. Efter endt koldgæring lagres Chardonnay-vinen 4 måneder på eg, hvilket akkurat er nok til at givet vinen lidt cremet charme uden at fadpræget sætter sit tunge aftryk på vinen. Pinot Grigio-druen finder man normalt i eksklusive norditalienske DOC’er (med tilhørende eksklusive priser), men på Sicilien har man snarrådigt abet efter, og her kan man således erhverve sig denne modedrue til betalelige priser.

Blandingen af Pinot Grigio og Chardonnay er et lykkeligt ægteskab af behersket fylde og blomstrende friskhed. Duft og smag domineres af citrus, pære og melon i en letfyldig og tør stil med friskheden som fokuspunkt.

Da Luca Pinot Grigio/Chardonnay er en aromatisk og velsmagende hvidvin til de lettere frokostretter, salater og retter med fisk eller skaldyr.

Nydes ung og afkølet ved 9-11 grader.

 

khfabv