BARONE MONTALTO CATARATTO/CHARDONNAY

kr. 130,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

3 liter Bag-in-Box Sicilia IGT

Montalto-familien har gennem fem generationer dyrket vin på den sicilianske sydvestkyst nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder kysten tempereret.

Den lokale Cataratto-drue dyrkes side om side med indførte druetyper og bidrager til spændende vine, hvor den her danner par med den kendte Chardonnay-drue. De seneste års massive investeringer i reetablering af vinmarkerne og indførelsen af moderne teknologi har betydet et enormt kvalitetsspring for øens vine, der ikke længere er tunge, oxiderede og alkoholrige. Montaltos Cataratto/Chardonnay demonstrerer, at stedbundne druetyper i hændernes på dygtige ønologer kan præstere fantastisk gode vine til prisen.

Cataratto-druen bidrager med frisk og tør citrusfrugt med en blomstret personlighed, mens Chardonnay-druen, her i en let fadlagret version, leverer fedme, kompleksitet og aromaer af tropiske frugter, pære og melon med undertoner af vanilje. Resultatet er en tør og frisk vin med en vellykket blanding af friskhed og fylde.

Nyd vinen til de lettere frokostretter, som aperitif eller til fjordrejer, skaldyr, sommersalater eller som basisudrustning til sommerhuset, båden, eller haven.

Den praktiske emballering passer ikke alene godt til køleskabet, men holder også vinen frisk i flere uger efter åbningen grundet den selv-vakuumerende pose, der sørger for, at der ikke kommer atmosfærisk luft til vinen.

 

khfabv