PORTA 6 VINHO REGIONAL LISBOA

DKK 120,00

Varekategorier: ,

Beskrivelse

3 liter Bag-in-Box

Den smalle strimmel land, klemt inde imellem motorvejen A1 og Atlanterhavet nord for Lissabon er uden tvivl et af Portugals grimmeste og mest rodede områder, uden hverken stil eller nævneværdig karaktér. Landbrugsmæssigt er vi i et multikultur-område, der kan lidt af hvert – og denne alsidighed præger området: Fire kål, tre oliventræer, en enkelt ko, en håndfuld vinstokke, spredte væksthuse, en majsmark, synlige frugtplantager, en gotisk katedral og pludseligt ….aldrende, hastigt opførte ”før-krise-nybyggerhuse”, der har en tendens til at følge de allersidste betalingsfrie biveje og det gennemgående asfalthelvede, som forbinder Lissabon med Porto mod nord. Det er fra dette farverige patchwork druerne til denne vin kom til verden.

Efter omsorgsfuld pleje og en fejlfri vinifikation af stedbundne portugisiske druetyper, foreslår vi her en kærlig skål i denne bløde og frugtrige charmetrold, som trods sit rodede ophav er en vaskeægte saftig og gedigen mad skubber til det rustikke køkken.

Porta 6 nydes ikke til portugisiske favorit-retter såsom tør- og skamstegt gris, kremeret landkylling med knasende skind, forkullede spareribs eller entrecote, kål-suppe med kartofler og svinekæbe.

Prøv den stedet til andre former for klassiske retter fra det træfsikre Middelhavskøkken. Vi anbefaler at servere vinen under stuetemperatur; 16° er et godt udgangspunkt.

 

khfabv