LUIS FELIPE EDWARDS PINOT NOIR RESERVA

DKK 55,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

Central Valley 2010

Omkring den lille landsby Nanchagua i topkvalitetsområdet Colchagua Valley finder vi Luis Felipe Edwards’ ca. 200 hektar vinmarker. Efter mange år som succesrig frugtavler, besluttede Luis Felipe Edwards sig i slutningen af 1970’erne for at reetablere eksisterende vinmarker med meget gamle vinstokke, og begyndte at opbygge vinifikationsfaciliteter og lagringskældre. Indtil 1993 solgte familien sine vine til andre chilenske vinhuse, hvorefter man langsomt startede med eksport under eget navn og etiket.

Deres Pinot Noir Reserva er lavet med udgangspunkt i yngre Pinot Noir-stokke fra Central Valley, der med nænsom og traditionel vinifikation og ganske let lagring på fransk egetræ respekterer denne sarte drues natur.

Men Chile kan og bør ikke fornægte, at druerne ikke opfører sig som i Bourgogne: her er mørkere saftighed og vinen har en klar oversøisk profil, der henvender sig til publikummet, der søger smæk for skillingen snarere end forfinet, let ynde.

Duft og smag præges af mørke skovbær med et indslag af jordbær i en frugtig – og for druen atypisk tætpakket stil, men stadig stort set uden tanniner.

Således er Luís Felipe Edwards Pinot Noir Reserva også velegnet til en stegeret eller som luksustilbehør til torsdagsfrikadellen.

Nydes let afkølet ved 15-16°.

 

khfabv