KOPKE LATE BOTTLED VINTAGE PORT 2009

DKK 100,00

Varekategorier: ,

Beskrivelse

Kopke som tilhører eliten inden for Tawny-typerne, producerer efter indlemmelsen i Sogevinus-gruppen nu også Ruby-typer af særdeles seriøs kvalitet.

Hertil hører Late Bottled Vintage (LBV) som er en vinstil, der ’svæver’ mellem Ruby Port og Vintage Port. LBV har mange af de samme karakteristika som Vintage Port, men her får man en vin, der grundet forlænget fadlagring (4-6 år) er tidligere drikkemoden og lettere end ung, aggressiv Vintage Port.

Druerne hentes fra det nordøstlige hjørne af Portugal omkring Tabuaco, hvor Kopke’s egen vingård, Quinta São Luíz, er smukt beliggende 2 km inden byen Pinhão på Douro-flodens venstre bred. Gårdens klasse A patamares giver optimale betingelser for produktionen af seriøs portvin.

I den fyldige og bløde 2009-årgang er der både koncentration og syrefriskhed i vinen, hvilket har givet en fornem balance.

Det er en tætpakket men alligevel tilgængelig vin, der smager optimalt allerede.

Duft og smag har tætte, ungdommelige hyldebær- og solbærnuancer med fyldige chokolade-undertoner og en anelse sort peber i en kraftig stil med både fylde og koncentration.

Sødmen holdes i skak af faste tanniner, så vinen fremstår med en glimrende balance mellem elementerne.

Vinen er drikkeklar nu, skønt den snildt kan lagre nogle år endnu.

Nydes af rummelige glas ved ca. 16° til desserter med indslag af chokolade, til ris à l’amande eller blot til en kold efterårs- eller vinteraften.

Som ung holder denne LBV sig frisk i op til 1 måned efter åbning; bedst på køl, hvis den skal holde længst muligt.

 

khfabv