DOMAINE DE CASSAN

DKK 70,00

Varekategorier: ,

Beskrivelse

2012 Beaumes de Venise ‘Tradition’

Domaine de Cassan er beliggende i den sydlige del af Rhône ved utroligt pittoreske Lafare, omtrent 35 km nord for Avignon – i hjertet af Dentelles de Montmirail.

Domænets samlede areal består af knap 30 hektar med gamle vinstokke, heraf ca. halvdelen i Beaumes-de-Venise. Jordbunden her er meget fattig med indslag af ler og kalk.

De stejle vinmarker, der er bygget som terrasser, høster fordelen af en exceptionel mængde solskin og et mikroklima i Dentelles de Montmirail, der beskytter vinmarkerne mod hagl og sen frost.

Filosofien hos Cassan er – som hos alle gode producenter – at kvalitet skabes i marken. Der håndhøstes og vinificeres på traditionel manér – her er ingen showroom-kælder med barriques og dæmpet lys!

Blendet i den færdige vi består af 80% Grenache, 18% Syrah og 2% Mourvèdre. Gæringen foregår under temperaturkontrol og efterfølgende lagres vinen i en blanding af hovedsageligt ældre egefade samt beton. Hver druevariant gæres separat med en total maceration på ca. 2 uger.

Dette er magtfuld vin, men samtidig har den en frugtig elegance, der holder vinen helt i balance. Her er både fylde og vægt, men samtidig en god frisk syre, der holder sammen på vinen.

Man har så at sige essensen af terroir i vinen, der på aroma-siden mønstrer ultrarene nuancer af blomme, kirsebær, oliven og herlige undertoner af timian og sort peber. Smagen er både fyldig og kraftig, men aldrig tung.

Dette er vin, der råber på stege- og gryderetter, hvor vinens robusthed matcher kødets natur.

Domaine de Cassan Beaumes de Venise ‘Tradition’ er allerede nu balanceret og drikkeklar. Har man tålmodighed, vil den lagre fint de næste 3-4 år og udvikle komplekse aromaer i takt med at vinen blødgøres.

Serveres omkring 15-17 grader for den optimale nydelse.

 

khfabv