CYCLES GLADIATOR PINOT GRIGIO

DKK 75,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

Cycles Gladiator er enkeltdrue-vine fra Hahn, der byder på fremragende value-for-money. Vinene er meget vellavede: struttende ’sunde’ og med en dejlig friskhed, hvor intet synes ’overgjort’.

Pinot Grigio er ikke alene navnet på druen bag vinen, men er også en indikator for vinens stil, som læner sig op ad et sprødt (nord-)italiensk ideal frem for det fuldfede alsaciske udtryk.

Druerne kommer hovedsageligt fra Monterey, hvor havets svalende briser giver vinene et godt, naturligt syreindhold i druerne.

Stilen er uhøjtidelig, som californierne selv er det, men tag ikke fejl: vinen er lavet efter alle kunstens regler på Hahns topmoderne vineri, hvor ny teknologi aldeles uproblematisk går hånd i hånd med statens rige vintraditioner.

Cycles Gladiator Pinot Grigio er blevet til gennem en kølig maceration og gæring på rustfrit stål, hvorved druearomaer er intakte med stor friskhed og syren holdt pivende ren. Et lille perlende strejf er med til at understrege tendensen.

Duft og smag har skrøbelige aromaer af pære, grønne æbler og citron. Smagen er let og tør i flot italiensk stil, der er som skabt til antipasti, friskost, milde oste på ko eller får, til grønne salater, slanke fiskeretter eller en skaldyrspasta uden flødesvøb.

Serveres afkølet ved 7-9°.

 

 

khfabv