CAVE DU ROI DAGOBERT PINOT GRIS ‘MEDAILLE D’OR’

DKK 70,00

Varekategorier: ,

Beskrivelse

2009 Alsace

En frisk og fyldig hvidvin, fremstillet af den klassiske Pinot Gris-drue, dyrket omkring Traenheim i den nordlige del af Alsace-distriktet.

Vinen vinificeres og tappes af Cave Roi Dagobert, som er et velfungerende og moderne kooperativ med tætte relationer til kooperativet i Türckheim, som er respekteret for sit højekvalitetsniveau.

De seneste år har man hos Cave Roi de Dagobert gjort sig store anstrengelser for at implementere bæredygtige dyrkningsmetoder, hvor anvendelsen af pesticider og kunstgødning er afløst af mekanisk bearbejdning og anvendelse af organiske dyrkningsmetoder for at skåne miljøet mest muligt.

Denne holding fortsætter i kvalitetsfremgangen for husets vine, som udover de klassiske Alsace-typer også omfatter Crémant-typer, suppleret med Grand Cru-vine fra udvalgte marker i og omkring Traenheim.

Pinot Gris Tradition er en klassisk og krydret hvidvin, præget af druens typiske pære- og citrusaromaer og krydrede smagsstil, som med dens underliggende syre og lette sødme gør den til en fremragende ledsager til lidt tungere egnsretter, smagfulde oste ikke mindst og desuden til orientalsk inspirerede retter, som passer vældig godt til Pinot Gris-druen, når der er lidt restsukker i spil.

Nyd vinen ung serveret afkølet ved ca. 10 grader.

 

khfabv