ARMAND HURST MUSCAT TURCKHEIM

DKK 70,00

Varekategorier: ,

Beskrivelse

2012 Alsace

Denne alsaciske klassiker synes at være offer for en del misforståelser, da den ofte mistænkes for at være sød. Men som de er absolut flest i Alsace, så er dette knastør vin, dog stadig med den umiskendelige muskat-aroma, som går igen i såvel drue som den færdige vin.

Armand og Nicole Hursts Muscat kommer fra Turckheim, hvor huset også har hjemme. Deres Muscat kommer fra marker med grusaflejringer og lerholdig topjord.

For at bevare druens typicitet er den gæret og lagret på rustfrit stål, som er det mindst interventionistiske materiale, når det kommer til vinifikation og lagring.

Duft og smag er ren og druetypisk med udfarende aromaer af aftenparfume, hvide blomster, rosenblade, orangeskal og solmoden citron. Den voldsomme aroma holdes i skak af en blid syre, der bidrager med lidt struktur.

Tør Muscat er klassikeren til asparges, da den ikke påvirkes syndeligt af den markante syre i asparges, som får mange vine til at smage metalliske. Men Muscat er også velegnet til et hav af andre tilberedninger, hvor fællesnævneren er retter med intensitet uden for meget tyngde.

Vinen serveres afkølet i omegnen af 10-11°.

 

khfabv